Pre Academic Programme

Goed voorbereid starten aan je studie bij de Juridische Hogeschool? Dan is het Pre Academic Programme misschien iets voor jou!

Gefeliciteerd! Jij gaat binnenkort starten aan de opleiding Rechten bij de Juridische Hogeschool. Dat vind je misschien spannend, omdat je bijvoorbeeld de eerste in je familie bent die gaat studeren, of omdat je de overstap van MBO naar HBO best groot vindt. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe manier van leren. Om je goed voor te bereiden en om met plezier en succes te studeren, bieden wij in de laatste weken van augustus 2019 het Pre Academic Programme aan.

Wat is het Pre Academic Programme?

Het Pre Academic Programme bestaat uit een training in de laatste weken van augustus, vóór de start van je studie. Tijdens de bijeenkomsten -  in de ochtend en de middag - ontvang je informatie, volg je colleges en werk je aan cases. In deze bijeenkomsten gaat het over studeren op het HBO en bij de Juridische Hogeschool en ook over succesvol studeren. Daarnaast krijg je inzicht in jezelf en jouw talenten. Bovendien leer je alvast medestudenten en docenten kennen. We verwachten dat je je daardoor snel thuis voelt bij de Juridische Hogeschool.. Bovendien leidt deelname aan dit programma tot een grotere betrokkenheid bij je studie en betere prestaties. Wanneer je deelneemt aan het Pre Academic Programme,  wordt de start aan je hbo-studie makkelijker. Je bent dan goed voorbereid.

Voor wie?

Het Pre Academic Programme wordt aangeboden aan nieuwe (voltijd) studenten van de opleidingen van Fontys Hogeschool Social Studies in Eindhoven en Juridische Hogeschool in Tilburg en Den Bosch.

Wanneer en waar?

Woensdag 21 en donderdag 22 augustus: Meerkoldreef 6 Tilburg (Gebouw Juridische Hogeschool Tilburg)

Donderdag 29 en vrijdag 30 augustus: Campus Stappegoor, Prof. Goossenslaan 1 Tilburg (Fontys Campus Tilburg)

Aanmelden

Deelname aan het Pre Academic Programme is gratis*. Er kunnen maximaal 120 studenten meedoen. Lijkt het je een goed idee om deel te nemen, meld je dan hier aan.  Mochten er meer dan 120 aanmeldingen zijn, dan kom je op de reservelijst. Let op: het aanmeldformulier is van Fontys, maar uiteraard kun je ook meedoen als je je hebt ingeschreven bij de Avans locatie van de Juridische Hogeschool in Den Bosch.

* Wanneer je niet over de financiële middelen beschikt om naar het Pre Academic Programme te komen, dan kunnen wij jouw reiskosten vergoeden.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar preacademicprogramme@fontys.nl.