Welkom op de online open dag van HBO-Rechten deeltijd

Door de maatregelen tegen het corona-virus konden onze open dagen van 11 maart en 4 april helaas niet doorgaan. Dat vinden we erg jammer, want nu hebben we jou niet de informatie kunnen geven die jij misschien nog nodig hebt om een goed besluit te kunnen maken. Door middel van deze pagina hopen we dat alsnog te doen.

Kijk eens goed naar de voorlichtingsfilm om een beter beeld te krijgen van onze opleiding. Heb je hierna toch nog vragen? Geen probleem. Stuur al jouw vragen via WhatsApp of e-mail naar een van onze studenten of medewerkers.

Zie je toch liever live een docent presenteren? Meld je dan aan voor de online open avonden op 10 juni of 11 juni. Via MS Teams kun je dan een live presentatie bijwonen en al je vragen stellen via de chat aan onze docenten en studenten.

Wij wensen jou veel succes met je studiekeuze.

Opleidingspresentatie

Jij hebt interesse om bij de Juridische Hogeschool te studeren, maar misschien zit je nog met enkele vragen. Studeren en werken, hoe combineer je dat? Hoe ziet de opleiding eruit? En welke beroepen kan je na vier jaar met je diploma uitvoeren? In deze presentatie wordt alles uitgelegd over de opleiding HBO-Rechten in deeltijd.

Heb je na het kijken van de presentatie toch nog vragen, of wil je graag weten hoe een student de opleiding ervaart? Stel dan je vragen aan een van onze studenten of medewerkers. .

.

Stel je vraag aan een student

Ben jij benieuwd hoe een student de opleiding ervaart? Margareth is nu aan het afstuderen en beantwoordt via WhatsApp binnen 24 uur al jouw vragen over studeren in deeltijd aan de Juridische Hogeschool. (+31625146958)

Stel je vraag aan een docent

John van Uden werkt bij de Juridische Hogeschool als docent taal- en communicatievakken. Als deeltijdcoördinator kan hij al jouw vragen beantwoorden over studeren in deeltijd. Je vragen worden binnen 24 uur beantwoordt. (+31625158495)

Stel je vraag aan een studieadviseur

Onze studieadviseurs helpen je met vragen over o.a. studeren met een functiebeperking, wat te doen bij een studieachterstand, studievaardigheden en de leerroute. Je kunt een e-mail sturen met je vragen naar studieadviseur.jhs@avans.nl.

Oriëntatiecollege

Wil je studeren aan de Juridische Hogeschool een keer ervaren? Dat kan! Op dit moment wordt ons onderwijs online aangeboden. Op dinsdag 14 april kan je dan ook deelnemen aan een online college strafrecht. De tijden hiervan worden later nog bekend gemaakt. Om je aan te melden kun je een e-mail sturen naar onze deeltijdcoördinator John van Uden.

Heb je nog een jaar de tijd om je keuze te maken, dan kan je volgend studiejaar (2020-2021) ook een college bijwonen op onze locatie in Tilburg. Dat kan op elke eerste lesdag van een nieuw blok.

Naast het volgen van een college, kun je dan ook vragen stellen aan een van onze docenten over wat studeren naast je baan betekent én je hebt de mogelijkheid om met huidige deeltijdstudenten te praten. Bij het maken van de afspraak hoor je hoe laat je verwacht wordt.

Studeren in Tilburg

De deeltijdopleiding van de Juridische Hogeschool is gevestigd in Tilburg.

Vanaf studiejaar 2020-2021 verhuizen wij naar ons nieuwe gebouw op de Fontyscampus in het onderwijsgebied Stappegoor. Natuurlijk beschikt deze locatie over alle noodzakelijke faciliteiten, zoals studentenwerkplekken, en een goed uitgeruste mediatheek.

Op de campus heeft de Juridische Hogeschool een eigen kleinschalig gebouw waar alle gezichten al snel bekend en vertrouwd zijn. Onze docenten, coaches en overige medewerkers zijn zeer benaderbaar en de lijnen zijn dan ook kort. Met deze kleinschaligheid en persoonlijke benadering, scoort de Juridische Hogeschool onverminderd hoog in de jaarlijkse kwaliteitsenquëtes zoals de Nationale Studenten Enquête.

Het nieuwe gebouw wordt momenteel flink verbouwd om voor september klaar te zijn. Bekijk het filmpje en de sfeerbeelden hier onder om toch alvast een indruk te kunnen krijgen.

Studeren in deeltijd

Elke maandag volg je lessen. Daarnaast heb je uiteraard nog tijd nodig voor zelfstudie. De hoeveelheid tijd die je naast de lessen besteed aan je studie, is erg persoonlijk. We schatten dat je zo'n 10-15 uur nodig hebt hiervoor. De combinatie van studie en werk met een sociaal leven is pittig. We helpen je als coach en begeleider tijdens je studie, waarbij we oog hebben voor je persoonlijke situatie.

Wanneer: De studie start elk jaar in de week van 1 september. De colleges zijn elke maandag van 13.45 uur tot 21.15 uur.

Bereikbaarheid: De Fontyscampus op Stappegoor is te bereiken met pendelbus 601 die vertrekt vanaf Station Tilburg Centraal. Bij de locatie zelf is er ook gratis parkeermogelijkheid.

Toelatingseisen & aanmelden

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-Rechten beschik je over:

• een havo- of vwo-diploma
  • een mbo-diploma niveau 4

Heb jij de knoop al doorgehakt? Aanmelden doe je via studielink vóór de eerste collegedag. Het studiejaar start in de week van 1 september.